Urodziny? Imieniny? Sylwester? A może po prostu gorszy dzień, który chcesz spędzić z kubkiem herbaty i czekoladą pod ciepłą kołdrą? :)
Na każdą z tych okazji zamiast bombonierek, czy ciast z tłustymi kremami możesz przygotować apetyczne fit desery w pucharkach, których smak wcale nie odbiega od najlepszej czekolady :) Ich przygotowanie trwa praktycznie tylko tyle, co ugotowanie kaszy jaglanej. Deser można przygotować również w wersji białkowej, dzięki czemu idealnie spełni rolę posiłku po treningu!
20151216_171150

Składniki (na cztery pucharki):
– 200 g kaszy jaglanej,
– szklanka mleka sojowego,
– suszona żurawina (ok. 80g ),
– płatki migdałów (50g),
– trzy kostki gorzkiej czekolady,
– wiórki kokosowe,
– coś do posłodzenia/odżywka białkowa (w wersji proteinowej- u mnie Ultra Pro Matrix  AllNutrition smak capuccino),

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy w wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i wsypujemy z powrotem do pustego garnka, do którego dolewamy szklankę mleka sojowego i dwie miarki odżywki białkowej (w wersji proteinowej) po czym blendujemy na gładką masę. W pucharku umieszczamy kolejno 1/2 pucharka puddingu z kaszy, żurawinę, płatki migdałów, dwie łyżki puddingu, żurawinę, płatki migdałów, startą czekoladę i wiórki kokosowe.

20151216_171004

Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation