10401953_810135035700723_8837314948017873951_n
Jednymi z zajęć, w jakich uczestniczą studenci dietetyki jest technologia potraw. Wbrew pozorom gotowanie według narzuconych z góry przepisów nie ma nic wspólnego z dietetyczną kuchnią 😛
Dziś wyjątkowo wśród przepisów trafiła się perełka- jabłka zapiekane z nadzieniem z płatków owsianych, orzechów i miodu. Jak dla mnie idealna opcja na zdrowy zamiennik słodyczy :)
Składniki do nadzienia:
-30g miodu,
– 20g słonecznika,
– 20g posiekanych orzechów,
– cynamon,
-30 g płatków owsianych,

Całość podsmażamy na niewielkim ogniu przez 3 minuty podlewając wodą, aby się nie przypaliło.
W jabłkach wydrążamy środki, zapełniamy je nadzieniem i pieczemy 30 minut w temperaturze 190 stopni.
Smacznego! 😉
PhotoGrid_1426198531363

PS. Tak, tak wiem. Mamy piekne nakrycia głowy 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation