Warzywa można przygotować na wiele sposobów: można je pokroić, zetrzeć, upiec, ugotować, usmażyć lub zjeść na surowo. Można też zrobić z nich spaghetti zastępując tym samym wysokokaloryczną porcję makaronu :) Firma Fit&Easy znów wyszła naprzeciw miłośnikom różnorodnego zastosowania warzyw i wprowadzili na Polski rynek pierwsze „makarony” z warzyw  Z natury al dente™. Jakiś czas temu sama przygotowywałam makaron z cukinii, dlatego nie miałam wątpliwości że ten pomysł chwyci :) Nie pozostało mi zatem nic innego jak wypróbowanie tych makaronów we własnej kuchni.

20170216_085440

 

Składniki:
– 300 g spaghetti z buraka,
– 1 łyżka oliwy z oliwek,
– 1 łyżka zielonego pesto,
– 100 g sera ricotta,
– 1 garść rukoli,
– 1 łyżka orzechów włoskich,
– sól himalajska,

Przygotowanie:
Rozgrzewamy na patelni oliwę z oliwek, dodajemy 1/4 szklanki wody i pesto, a następnie wrzucamy makaron z buraka. Posypujemy szczyptą soli i dusimy pod przykryciem przez 7-10 minut aż do zmięknięcia buraka. Odcedzamy spaghetti z nadmiaru wody, wykladamy na talerz. Następnie za pomocą łyżeczki nakładamy małe kawałki sera ricotty, posypujemy szczyptą soli himalajskiej, pokruszonymi orzechami włoskimi. Na samą górę wykładamy świeżą rukolę. Smacznego!

#fitandeasy  #makaronyzwarzyw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation