DIETETYCZNA KUCHNIA STUDENCKA :)
W ankiecie prosiliście mnie o więcej przepisów. Życie studenta niestety nie pozwala tworzyć cudów w kuchni, ale nie oznacza to że nie można jeść smacznie i zdrowo 😀 Mój dzisiejszy obiad to kotlety mielone z piersi z indyka.
10931105_788121011235459_8191420434384757264_n
Potrzebujemy:
– 1 pierś z indyka,
– płatki z teffu,
– łyżka oliwy z oliwek,
– przyprawy: majeranek, sól, pieprz, chilli

+ jako dodatki brokuły, jogurt naturalny, czosnek, ryż.

Przygotowanie:
Mięso doprawiamy odrobiną soli, pieprzu, chilli oraz majerankiem a następnie smażymy na niewielkiej ilości oliwy w panierce z płatków z teffu, w które zaopatruję się w sklepie Vita Natura. Płatki z teffu wyróżniają się wysoką zawartością magnezu, żelaza, wapnia, kwasu foliowego, błonnika, przeciwutleniaczy oraz aminokwasów egzogennych, dlatego użyłam ich zamiast pełnoziarnistej mąki. Na moim talerzu wylądował również ryż paraboiled oraz gotowane brokuły polane sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego :)
Polecam!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Post Navigation